news-details
Ekonomija

Na konkursu BSCB podržano pet biznis planova mladih preduzetnika

-Na ovogodišnji konkurs Biznis Start Ap centra (BSCB) Bar “Takmičenja za najbolji biznis plan” pristiglo je ukupno pet biznis planova , i svih pet su selektovani za  finansiranje-saopšteno je portalu Feral.bar iz BSCB.

 Troje aplikanata su tražili kreditnu podršku za proširenje kapaciteta ili unaprjeđenje postojećeg biznisa, a dvoje kreditnu podršku za pokretanje sopstvenog biznisa. Оdluku o najboljim biznis planovima donio je stručni žiri sastavljen od predstavnika partnerskih institucija BSCB.

-Prvo mjesto na Takmičenju osvojila je preduzetnica dr Andrea Kavarić sa biznis planom „I’mpossible “, koji podrazumijeva pružanje konsultantskih usluga iz domena hotelskog menadžmenta sa fokusom na posredovanje u ugovaranju hotelskih franšiza, kao i implementacijom standarda i obaveza iz franšiznih ugovora. Takođe, preduzeće će pružati usluge vezane za upravljanje hotelskim preduzećima, baviće se izradom strategija, budžeta, kadriranjem, edukacijom kadra, kao i izradom akcionih planova na operativnom i strateškom nivou-navode iz BSCB.

Komisija je izdvojila ovu ideju na osnovu tri kriterijuma, odnosno inovativnosti, analize tržišta i finansijske održivosti .

Ostala preduzeća i preduzetnici koji su stekli pravo na kredit su Jovana Pavlović sa idejom ,,Osavremenjavanja i širenja ponude ugostiteljskog objekta” , Danilo Arsenijević iz preduzeća ,,Arss team Co. DOO“ za ideju ,, Unaprjeđenja autolimarske radionice” , Ana Arsenijević iz preduzeća ,,Justicija D.O.O.” sa biznis planom ,,Izrada internacionalne platforme za pružanje pravnih usluga” i Katarina Sekulić sa biznis planom ,,Cukor – Hungarian pastry and coffe shop”.

Nagrađeni idejni projekti su prema ocjeni Komisije na najbolji način pristupili rješavanju izazova u okruženju i pružili najtemeljniju i sveobuhvatnu analizu svih segmenata razrade biznis ideje i biznis plana koji su zahtijevani u prijavnom formularu.

Pravo učešća na Konkursu su imali mladi, od 18 do 35 godina u sklopu Projekta podrške omladinskom preduzetništvu ,,Za posao” kojeg finansira Ambasada SAD-a u Podgorici, a sprovodi BSC Bar.