news-details
Društvo

Dvije ležaljke i suncobran u Sutomoru šest eura

Izvor: Dan

Plaža “Centar” u Sutomoru, na kojoj se godinama vijori Plava zastavica, počela je sa radom ovog vikenda. Naravno, otvaranje prate tuševi sa toplom vodom i nove veće kabine na samoj plaži, ali i ostali potrebni mobilijar, piše Dan.

Zakupac plaže Pajo Ćeklić kaže da su dobili jedan set mjera i jasne smjernice od Instituta za javno zdravlje, koje se tiču poštovanja fizičke distance i veće higijene, te da se ugovor sa Morskim dobrom mora poštovati, i da nema mjesta za improvizacije.

-Ima prvih kupača. Gosti su iz Podgorice, koji godinama dolaze i otvaraju sezonu u Sutomoru. Poštovaćemo distancu između kupača, čak smo predvijeli tri metra iako je po propisima dovoljno dva, i tako smo i raspodjelili ležaljke i suncobrane. Zakup dvije ležaljke i suncobrana je šest eura, i tako će biti do prvog juna, kako je bilo i prošle godine-kaže Ćeklić za Dan.

On je na plaži obezbijedio jednog spasioca, Asmira Muratovića, a ostale će, kaže, angažovati kad se stvore uslovi da se obnove licence.

Takođe, očekuju i malo intenzivnije mjerenje kvaliteta vode.

-Bez obzira na dešavanja oko pandemije i drugačijeg reda na plaži očekujem da dođu naši stalni gosti, a nakon otvaranje granica očekujemo i goste iz regiona-kaže Ćeklić.