news-details
Društvo

Barski SNP najoštrije osudio pokušaj napada na sveštenika Nikolu Radovića

-Opštinski odbor SNP Bara najoštrije osuđuje pokušaj napada na sveštenika hrama Svetog Nikole u Starom Baru Nikolu Radovića. U društvenoj klimi koja se stvorila nakon usvajanja antiustavnog Zakona o vjerskim slobodama, svakodnevnim verbalnim napadima od strane vlasti, dat je vjetar u leđa nekima da mogu slobodno vrijeđati i napadati sveštenike. O skandaloznom hapšenju Vladike Joanikija i nikšićkih sveštenika, te šikaniranju beranskih i bjelopoljskih, sve je već rečeno-navodi se u saopštenju za javnost OO SNP Bara.

Prema istim navodima,  Bar je grad solidarnosti i međuvjerskog sklada, “pa je najmanje što se može očekivati od ove vlasti i njihovih čelnika da osude ovakav čin atakovanja na sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve”.

-Nadamo se da je huligana koji vrijeđaju srpski narod i sveštenstvo MCP, i to na Dan nezavisnosti, malo i da će biti procesuirani onako kako po zakonu zaslužuju. Dijalog  i razumijevanje moraju biti osnovni postulati kojima ćemo se voditi, kako bi  Bar zadržao oreol pravog grada koji njeguje različitosti i suživot svih-zaključuje se u saopštenju barskog SNP-a.