news-details
Društvo

Opšta bolnica Bar od 11. maja u starom režimu rada

Zbog povoljne epidemiološke situaciju u državi, Ministarstvo zdravlja i Krizni medicinski štab naložili su da od ponedjeljka 11. maja Opšta bolnica Bar nastavi sa radom kao prije proglašenja epidemije. Režim rada biće prilagođen mjerama opreza koje je propisao Institut za javno zdravlje Crne Gore (IJZ), zbog još uvjek mogućeg obolijevanja od COVID-19.

- Postepenim vraćanjem u redovan rad Opšte bolnice Bar predviđeni su početak rada specijalističkih i subspecijalističkih ambulanti za zakazane pacijente po principu elektronskog zakazivanja, operacije iz redovnog operativnog programa bolnice i rad radiološke službe punim kapacitetom- rengen, ultrazvuk svih organa, dopler krvnih sudova, mamografija i skener. Zahvaljujem na strpljenju onima koji su čekali ili još čekaju na zakazani pregled ili operaciju-saopštio je večeras vršilac dužnosti direktora bolnice dr Dragoslav Tomanović.

Hitna prijemno-trijažna služba bolnice radi kao i do sada – 24 sata, a dežuraće, kao i do sada: hirurg, inernista, pedijatar, ginekolog i anesteziolog.

-Svi smo u obavezi sprovoditi sve mjere i preporuke IJZ pri čemu ćemo posebnu pažnju obratiti na temperaturni skrining pri ulasku u bolnicu, nošenje maske, može i platnena, poštovanje fizičke distance od dva metra i obaveznu dezinfekciju ruku. Molim građane da i dalje koriste naš call centar i tako smanje broj dolazaka u bolnicu, a samim tim i rizične kontakte. Nadamo se da će praksa call centra i e-maila nastaviti sa funkcijom i u vremenu bez epidemije-ukazao je dr Tomanović. 

On je izrazio zahvalnost svim građanima Bara i drugih primorskih opština-Ulcinaj, Budve, Tivta, Kotora i Herceg Novog, za to što su “pametno odabrali da poštuju i sprovode mjere koje je propisala struka i tako sačuvali mnoge živote, što je najvažnije”.

-Tako ste olakšali i rad zdravstvenim profesionalcima, jer smo imali kontrolisano širenje infekcije i samim tim manji broj pacijenata. U ime svih zaposlenih u Opštoj bolnici Bar želim da ostanete u dobrom zdravlju-zaključio je dr Tomanović.