news-details
Društvo

Novi gest društvene odgovornosti Gorana Pajkovića i AD Centrojadran

 Poznati barski privrednik  Goran Pajković i AD Centrojadran, čiji je većinski vlasnik, nastavili su i ove nedjelje pomoć organizacijama i udruženjima koji u danima socijalne krize izazvane pandemijom COVID 19 brinu o najugroženijim stanovnicima barske opštine.  

Nakon što su „Ženama Bara“ za narodnu kuhinju koje one vode isporučili donaciju u namirnicama, 100 kilograma mesa i 80 kilograma krompira za pomfrit, o čemu je Feral.bar već pisao, Pajković i „Centrojadran“ su barskom Crvenom krstu donirali pola tone mesa.

Za 50 socijalno najugroženijih porodica,  u „Centrojadranu“ je pripremljeno 50 paketa sa po deset kilograma mesa. Crveni krst je od donatora dobio vaučere koji će biti podijeljeni izabranim porodicama, a preuzimanje paketa biće u hladnjači u objektu „Centrojadrana“ .

-Onaj ko nema, danas u ovoj krizi ima još manje, i sa „Centrojadranom“ želim da pomognemo ljudima koji se  ne mogu snaći sada-kratko je za Feral.bar obrazložio svoj postupak Pajković.

Podsjetimo, na samom početku pandemije, Pajković i „Centrojadran“ pomogli su barsku Opštu bolnicu nabavkom kompletne opreme za šok –sobu, vrijedne 11.000 eura.