news-details
Kultura

Novi onlajn prograrm Kulturnog centra Bar u petak veče prvog maja

JP Kulturni centar Bar prirediće u petak veče prvog maja svoj drugi onlajn video panel, koji će od 20:00 biti emitovan uživo na sve tri internet platforme ovog javnog preduzeća-YouTube kanalu, Fejsbuk stranici i veb sajtu.

Retrospektiva "3 decenije, 3 predstave, jedna tema - Vladimir i Kosara” predstaviće dramska ostvarenja u produkciji Kulturnog centra Bar, koja su u prethodne tri festivalske decenije Barskog lejtopisa bile posvećene legendarnoj ljubavi dukljanskog kneza Vladimira i Kosare, ćerke cara Samuila.

-U virtuelnom studiju, gosti će biti Mladen Nelević, glumac u predstavi iz 1988. godine, Dragiša Simović, glumac u predstavama 2010. i 2016. godine, te reditelj Obrad Nenezić i glumica Branka Stanić iz ansambla predstave koja je na Barskom ljetopisu postavljena 2016. Moderator je Radomir Petrić-saopštila je PR služba Kulturnog centra Bar.

Nakon završetka video panela, na YouTube kanalu Kulturnog centra Bar biće emitovana predstava  o Vladimiru i Kosari iz 2016. “Sveti i prokleti”   u režiji Obrada Nenezića.