news-details
Društvo

Lijepa volonterska priča iz Kotora

Volonteri “Kotorskog srca“ podijelili su do sada 880 paketa pomoći, bili u 247 kućnih posjeta i 236 puta prevezli građane do željene lokacije. Na zvaničnom sajtu Opštine Kotor, objavljena je priča o njihovom doprinosu Kotoranima u danima pandemije. 

Volonter Ranko Borozan kaže da posla ima, te da su volonteri fokusirani na četiri osobe koje imaju dnevne potrebe i po njihovim pozivima  svakodnevno reaguju.

-Ima onih dana kada svoju ekipu već ujutro rano upozorim da će prvi predah biti vjerovatno oko 14:00. Međutim, njihovo veliko kotorsko srce je spremno i svjesni da za svakoga ima po nešto, oni kreću u višesatno pružanje pomoći sugrađanima.

Pomognemo apsolutno svima koji nas pozovu. Tu smo da učinimo sve kako bi se ovo lakše prebrodilo. Teško jeste-svima, pa i nama. Nekad bismo htjeli pružiti više, bolje i brže...Samo ljudi da shvate da i mi imamo svoje granice, pa možda ih zajedno i probijemo, ali, kako mi njih čuvamo, molimo da i oni nas malo pripaze-poručio je Borozan.

Pored osnovnog cilja pomoći i prevoza sugrađana, volonteri ne smiju zaboraviti da moraju svi ostati zdravi i veseli, “da ovaj brod koji plovi preko mjesec dana svi zajedno moramo dovesti do mirne luke”.

-Imamo i sitnih neprijatnosti, pa još jednom apelujemo na naše drage sugrađanke da se ne jede na žutu krtolu iz butige, malo tvrđu koru kruva. Pa ni zbog one kredence sa svim tećama, bronzinima i onom bocom o’ plina jer je nijesmo mogli mać’. Ne zaboravite da smo mi vaše komšije, tu sa pjace ispod Markata i da nemamo supermoći, ali da se trudimo i trudićemo se-zaključuje volonter Ranko Borozan.

-Još jednom, veliko hvala volonterima “Kotorskog srca” i hvala što predstavljaju Kotor na ovakav način preko mjesec dana! Dobrovoljnost, tolerancija, empatija, solidarnost, osjećaj ispunjenosti i zadovoljstva, samo su neke od karakteristika koje ih odlikuju. Rad koji se ne može osporiti, zadovoljstvo sugrađana, stabilnost i posljedično povećanje kvaliteta života dugujemo njima -poručili su volonterima iz Opštine Kotor. 

*Fotografije: Opština Kotor