news-details
Društvo

Krivolovcima oduzeto 55 kilograma ribe

Na prostoru Nacionalnog parka (NP) Skadarsko jezero tokom vikenda krivolovcima je oduzeto 55 kilograma ribe, koja je potom predata u dobrotvorne svrhe Domu učenika i studenata Podgorica. Zaposleni u NP Skadarsko jezero u saradnji sa patrolom Uprave policije zatekli su krivolovca na licu mjesta i procesuirali ga nadležnim državnim organima.

Iz JP Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) saopštili su da su zaposleni u njihovoj Službi zaštite  oduzeli  još i 28 ribolovnih mreža i devet parangala.

-Predstavnici JP NPCG neće tolerisati neodgovorno i neprimjereno ponašanje pojedinaca, a posebno u situaciji kada NKT i svi nadležni organi, preduzimaju sve mjere i preporuke da se posljedice pandemije i mogućeg širenja virusa svedu na minimum.

Podsjećamo da je mjera zabrane kretanja svih plovila po vodenoj površini na prostoru NP Skadarsko jezero, osim za Granično-pomorsku policiju i zaposlene u Službi zaštite NP, dio Odluke o privremenoj zabrani ulaza i boravka u svim nacionalnim parkovima, koju je JPNPCG donijelo 20. marta-objavili su iz ovog javnog preduzeća. 

JPNPCG je uspostavilo Call Centar i dežurni broj telefona 067 000 825 za dobijanje svih neophodnih informacija, te prijavu svih nezakonitih aktivnosti na područjima nacionalnih parkova.

*Fotografije oduzete ribe: JP NPCG