news-details
Društvo

Ponovno otvaranje vrtića "Bambi" zavisi od epidemiološke situacije

Zdravlje djece je prioritet, a ponovno otvaranje vrtića “Bambi” umnogome će zavisiti od epidemiološke situacije i preporuka nadležnih državnih organa i Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, zaključili su na sastanku, održanom putem video poziva potpredsjednik opštine Tivat Dejan Maslovar, direktorica JPU Bambi Katarina Hercegovac i predsjednica Savjeta roditelja te predškolske ustanove Sanja Vuković.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika opštine Tivat, direktorica vrtića “Bambi” je učesnike sastanka upoznala sa svim mjerama koje se u centralnom tivatskom vrtiću sprovode, uključujući i postupak detaljnog čišćenja i dezinfekcije prostorija vrtića.

-Posebna pažnja, u ovom smislu biće posvećena svim površinama i igračkama koje upotrebljavaju djeca. Po riječima direktorke, kolektiv poštuje izrečene mjere samoizolacije. U ljetnjem periodu (jul i avgust), rad vrtića je organizovan na način što se formira osam grupa i broj djece koja u redovnim uslovima pohađaju vrtić u ovom treminu je od 140 do 150-navodi se u saopštenju.

Uprava vrtića će, dodaje se, pozivati roditelje, čija djeca pohađaju vrtić u ljetnjem periodu, kako bi se ustanovio broj onih za koje je rad vrtića nužan, sa ciljem pronalaženja prelaznog rješenja, do uspostavljanja redovnog rada ove ustanove.

-Opština Tivat aktivno prati situaciju i naš prioritet u svakom trenutku jeste zdravlje djece i obezbjeđivanje uslova da se spriječi dalje širenje virusa-rekao je Maslovar.

On je podsjetio da je Opština u nekoliko navrata apelovala na poslodavce da imaju razumijevanja za zaposlene čija djeca nisu u mogućnosti da pohađaju vrtić, te da ih određen period oslobode radnih obaveza.

-Mi smo spremni, ukoliko je to potrebno, da nas roditelji koji jesu u problemu direktno kontktiraju, kako bismo mi ukoliko je to moguće posredovali u postizanju dogovora sa poslodavcem, a preduzećemo i druge aktivnosti po ovom pitanju-naglasio je Maslovar.

Vuković je poručila da roditelji strpljivo iščekuju nove informacije kada je u pitanja cjelokupna situacija.