news-details
Društvo

URA Tivat: Otvorite park, ne koristite Covid19 da od građana otmete zelenu površinu

Iz tivatskog odbora Građanskog pokreta URA objavili su da je pod plaštom epidemije koronavirusa Vlada Crne Gore iskoristila trenutak “da još jednom pokaže svu beskrupuloznost kojom se vode prilikom trodecenijske vladavine u Crnoj Gori”.

-Nakon niza resursa, poput Svetog Stefana, Kraljičine plaže i Valdanosa, danas je na red Vlade došao park u naselju Seljanovo-ukazali su u tivatskom odboru Građanskog pokreta URA.

Tivatska URA podsjeća da DPS i Vlada Crne Gore “nakon uništavanja privrednih nastavljaju poharu svih dragocjenih prirodnih resursa, što se danas potvrđuje na primjeru u Tivtu".

-Odavno je jasno da je interes građana za ovu skupinu materijalista na poslednjem mjestu, te da svaki investitor uz punu podršku Vlade i lokalne uprave može ograničavati kretanje ljudima, narušavati prirodni ambijent i mijenjati kulturu življenja. Ne smijemo dozvoliti da Porto Montenegro koristeći se starim propisanim mjerama NKT-a i tivatskog Tima za zaštitu i spašavanje od građana otme vrijednu zelenu površinu.

Mi u URA-i vjerujemo da je interes građana neprikosnoven i da niko nema pravo da zarad ličnih i partikularnih interesa umanjuje kvalitet života onih koji su vjekovima na tom podneblju. Stoga zahtijevamo hitno otvaranje parka-ukazala je tivatska URA.

*Fotografija: Siniša Luković