news-details
Društvo

Krivične prijave protiv 12 Barana zbog fiktivnih potvrda

Uprava policije Crne Gore objavila je danas da je barska policija juče procesurala 12 osoba za 23 krivična djela, nakon sprovedene akcije "Potvrda" u kojoj je kontrolisala poštovanja mjera i naredbi donijetih u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

-Službenici Centra bezbjednosti Bar su kontrolama učesnika u saobraćaju posumnjali da je jedan broj građana u međugradskom saobraćaju u posjedu fiktivnih potvrda izdatih od registrovanih privrednih subjekata sa područja Crne Gore nakon čega su službenici privrednog kriminaliteta izvršili provjere potvrda.

Kriminalističkom obradom policija ustanovila da je određeni broj privrednih društava u cilju nepoštovanja mjera i naredbi izdavao osobama fiktivne potrvrde o zaposlenju i radnom angažovanjima, a koje su tim osobama omogućavala kretanje vozilima u međugradskom saobraćaju na teritoroji Crne Gore-piše u saopštenju Uprave policije. 

Prema istim navodima, barska policija je nakon sprovedenih operativnih provjera danas podnijela 12 krivičnih prijava protiv 12 osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili 23 krivična djela falsifikovanje isprave i nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. 

-Protiv izvršnog direktora firme „Edeks gradnja” d.o.o. E.Š. nadležnom tužiocu podnijeta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave. Protiv lica kojima je E.Š. izdao potvrde ponaosobu su podnijete krivične prijave za krivično djelo falsifikovanje isprave u sticaju sa krivičnim djelom nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Krivične prijave su podnijete protiv F.B, R.B, B.A, A.Z, A.A, E.I, S.Š, Z.Š, V.K, S.H. i A.K.-navode iz Uprave policije. 

Barska policija sada provjerava dokumenta koje su izdala privredna društva “gdje će svaka njihova zloupotreba i kršenje mjera biti sankcionisani po zakonu”.

-Službenici Uprave policije će nakon utvrđenih nepravilnosti započeti sa kontrolom poslovanja privrednih subjekata koji su zatečeni u kršenju navedenih mjera-ukazali sui z Uprave policije.